Раѓање

ДНФ Филмс партнер со Вардар Филм во три краткометражни филмови

Денеска, во просториите на НУФЦ „Вардар Филм-Скопје, на наше огромно задоволство, меѓусебно потпишаа меморандум за соработка НУ Филмски Центар „Вардар филм – Скопјеˮ, застапуван од директорот г-дин Сани Саиди и Друштво за филмска продукција, ДНФ ФИЛМС, застапувано од продуцентот Гоце Кралевски.
⏭️ Овој меморандум нуди взаемна соработка и партнерство на филмските проекти, со работени наслови „Раѓање“ во режија на Милена Витман, „Мала шегаˮ на Трифун Ситниковски, „Прошетка” во режија на Елеонора Венинова, во соработка со Три Точки, поддржани од Агенција за филм на Република Северна Македонија.

Интервју на Милена Витман во ПОРТЕР

 

Milena Viitman зборува за новиот филм „Раѓање“ кој е во пред-продукција. „Раѓање“ е поддржан од Агенција за филм, а како продуцент се потпишува Kralevski Goce

 

Линк до интервјуто во ПОРТЕР

„Раѓање” и „Мала Шега” на работилницат SPLIT SCRIPT

фото Jakov Prkic/Cropix

 

Два кратки филови „Раѓање” на Милена Виитман и „Мала Шега” на Трифун Ситниковски беа презентирани на работилницата SPLIT SCRIPT. На работилницата под водство на скрипт докторот Razvan Radulescu сценаријата добија доста интересни верзии.

Филмот „Раѓање” веќе доби поддршка од Агенција за Филм на Македонија, а „Мала Шега” е во фаза на развој. Филмовите се во производство на ДНФ Филмс со Гоце Кралевски како главен родуцент.

Повеќе инфо на Split Script – Slobodna Dalmacija

ДНФ Филмс со нов краткометражен филм – Раѓање

Новости во ДНФ Филмс! Официјално започнуваме со реализација на нов проект, поддржан од Агенција за филм во сценарио и режија на Милена Виитман и продукција на ДНФ Филмс. Краткометражен филм кои ќе ви доближи недопрени теми кои тлеат во внатрешната борба на многу млади жени. Го очекуваме Раѓање 😉

Marco Crispano со одлично интервју со Милена Виитман за создавањето на сценариото на Раѓање

Творење – производ на автентичност или добра имагинација? Сублимација на сопствени искуства или вештина? Во ова интересно интервју на Marco Crispano со Милена Виитман се зборува за многу прашања поврзани со пишувањето на Раѓање, како и тивката борба која што многу жени неуморно ја водат во модерното општество.

Повеќе на следниот линк: Scariofest за “Раѓање”