Преекспонирано

 

 

 

 

дизајн на постер Игор Настевски

Сиже

Проблематична тинејџерка ја нарушува кревката рамнотежа на брачна двојка откако доаѓа кај нив на гости на неколку дена.


Инфо

Година: 2022
Времетраење: 97′

Алтернативни наслови
Things Unsaid (англиски наслов)
Sabattier Effect (работен англиски наслов)

 

Екипа

Режисер: Елеонора Венинова
Продуцент: Гоце Кралевски
Ко-продуцент: Мирјана Томич (ЛИЛИТ)
Кинематограф: Лев Предан Коварски
Музика: Линдзи Рајт
Сценограф: Срѓан Митровиќ
Сценарист: Елеонора Венинова
Монтажер: Гоце Кралевски
Костимограф: Жаклина Крстевска
Момтажер на звук: Дарко Спасовски

 

Актери: Камка Тоциновска, Благој Веселинов, Сара Климоска, Марјан Наумов

 

Фестивали и Награди

Cairo International Film Festival, Egypt, 2022 – Светска премиера
Pune International Film Festival, India, 2023
Dolina Miru KinEst Fest, Italy, 2023 – Специјална Награда 
Eurazja Film Festival, Poland, 2023
Beach Film Festival Ohrid, Macedonia 2023
European Film Festival Palić, Serbia 2013

Everybody’s Perfect, Switzerland, 2003
CinEast Festival, Luxembourg, 2003
Kinenova, Macedonia, 2023 

 

 

 


News
„Преекспонирано“ на Венинова во официјалната конкуренција на Фестивалот во Каиро
Сите новости за “Преекспонирано”

 

 The Last Church Bells (2017) on IMDb