Мала Шега

 

Сиже

Како што нејзините средношколски денови се пред крај, Надиjа е заглавена во дилема околу тоа кој пат треба да го одбере за нејзината иднина. Од една страна, таа добива приемно писмо од универзитет во Амстердам што може да го содржи потенцијалот на нејзиното заминување од Македонија. Од друга страна, додека се наоѓа во една многу невообичаена ситуација со нејзиниот близок другар и симпатија Иван, таа не е сигурна дали тој ги изјавува тие три едноставни, но истовремено многу комплексни зборови кои можат да сменат се: „Те сакам, Надија“.


Инфо

18 минути/ буџет: 40,000 евра/ 4K / DCP / планирано снимање: 2022 /ко-продуценти IZVAN FOKUSA – CRO

 

Екипа

Режисер: Трифн Ситниковски
Продуцент: Гоце Кралевски

Сценарист: Трифун Ситниковски
Ко-продуцент: Адријана Приговечки

 

Работилници и Награди

Split Script

 

 

Новости

Сите новости за “Мала Шега”