“Последни камбани” во нови фестивалски улоги

После неодамнешното учество во официјалната меѓународна конкуренција на Филмскиот фестивал во Силхет, Бангладеш, овој месец следува прикажување на овој филмски фестивал во Скопје, а потоа и на фестивалот на него филм кој ќе се одржи во Медисон, во државата Висконсин, САД.
Фестивалскиот живот на “Последниот камбани” продолжува и со официјалната, меѓународна конкуренција на фестивалот на краток филм “Фастнет”, кој ќе се одржи од 23 до 27 мај во Шул, Република Ирска, а меѓувреме потврдено е и учество на Меѓународниот фестивал на кратко филм и анимација во Санкт Петербург, кој започнува на 1 мај.
Филмот “Последни камбани”, кој својата премиера ја имаше на Светскиот филмски фестивал во Монтреал и истовремено освои првиот награда за најдобар краток филм, продолжува со нови фестивалски прикази.