ДНФ Филмс е компанија за филмска продукција основана од  филмски професионалци. Нашата мисија е да создаваме оригинални играни и провокативни документарни филмови од Македонија.  Но ДНФ e фокусиран и на проширување на активностите во филмските индустрии на Балканот, како и за соработка со меѓународни копродукции. Наша цел е да изнаоѓаме нови талентирани филмски автори, кои пак со себе носат нови, интересни и разновидни сензибилитети. Се стремиме кон создавање нови дела и нивна светска дистрибуција пред широка публика, и нивна промоција на реномирани филмски фестивали.

Во ДНФ веруваме дека со поддржување е на нови автори со своите креативни визии го даваме нашиот придонес кон светската кинематографија.
Исто така, имаме за цел и да ги поддржиме веќе афирмираните автори кои би го надградиле своите претходни дела.

🌿 ДНФ Филмс прави значајни чекори кон екоолошка
комапанија преку имплементирање на „Манифест“-от за Зелена Продукција.
Со секој кадар, создаваме не само филмски магија, туку и ја поддржуваме нашата планета. 🌍🎥

Последни вести

„Мала шега“ во официјална селекција на престижен филмски фестивал во Данска

Македонскиот краткометражен филм „Мала шега“ кој беше во конкуренција со 4140 кратки филмови од светот влезе во официјална селекција на […]

Read More

ДНФ Филмс запливува и во анимираните води

ДНФ Филмс запливува и во анимираните води Успешна соработка и нов проект на Драган Јовиќевиќ заедно со Merlinka Production за […]

Read More

DNF Films goes GREEN ♻️

      🌿 ДНФ Филмс прави значајни чекори кон екоолошка комапанија преку имплементирање на „Манифест“-от за Зелена Продукција. Со […]

Read More

Нови фестивали во октомври за „Преекспонирано“

Преекспонирани со нови фестиваслки прикажувањеа. Започнуваме со Швајцарската премиера на фестивалот Everybody’s Perfect во Женева, кој оваа годинасе од одджува […]

Read More