Вести

“Последните Камбани” на Синедејс

Уште една прилика скопската публика да го види “Последните Камбани” на Синедејс 🙂

http://cinedays.mk/mk/poslednite-kambani-mk/

“Борба за смрт” ја доби наградата за Најдобра монтажа

“Борба за смрт” ја доби наградата за Најдобра монтажа на Интернационалниот филмски фетивал ОДА во Тетово 

Посебно признание од жирито за “Борба за смрт” на Медтеранскиот Филсмки Фестивал во Танџиер

Посебно признание од жирито за ‘Борба за смрт’ на Медтеранскиот Филсмки Фестивал во Танџиер, Мароко 

“За балансот помеѓу мизансценот и дијалозите и за умешноста на водењето на актерите кои истовремено играат комедија и драма”

Режисерката Елеонора Венинова во Танџиер, Мароко

 “Борба за смрт” оваа недела се прикажува на фестивали во Кина и Мароко.

“Борба за смрт” ќе биде дел од овогодишното издание на Медитеранскиот Филмски Фестивал за Краток Филм во Тнаџиер, Мароко, каде што режиесерката Елеонора Венинове е гостин и во   Жинзен Интеранационалниот Фестивал за краток филм во Ханџченг, Кина каде што продуцентот Гоце Кралевски ќе го презенитра филмот.

“Камбаните” во Драма

На 41то издание на Интернационалниот Фестивал на Краток филм во Драма, грција “Последните камбани” во официјална селекција на Интернациолналната програма. Режисерот Николче Поповски и Продуцентот Гоце Кралевски беа дел од фестивалот

Се гледаме на следниот фестивал 🙂

Read More

Светска и Европска премиера на “Последните Камбани”

Светска и Европска премиера на “Последните Камбани”

FFM2017 – SHORT FILMS COMPETITION

Прва награда на Светскиот филмски фестивал во Монтреал за “Последните Камбани”

Прва награда на Светскиот филмски фестивал во Монтреал за “Последните Камбани”

Прв фестивал и прва награда, одличен почеток за кој се надеваме дека ќе продолжи. Монтреал Светски Филмски Фестивал е фестивал веќе 41година со силна традиција.
Така што е одлична вест дека премиерата како и фестивалскиот живот започнува со награда.

 

НАГРАДИТЕ НА 41то ИЗДАНИЕ НА СВЕТСКИО ФИЛМКИ ФЕСТИВАЛ, МОНТРЕАЛ 2017

“Борба за смрт” на фестивал во Пула

“Борба за смрт” на фестивал во Пула

Dobrodošli 

Pula Film Festival

Борбата продолжува…

После успешните прикажувања на филмот „Борба за Смрт“ повеќе од година дена, посета на уште еден фестивал – SEE A PARIS – 3 Јуни INALCO кино

Борбата продолжува…

Македонска премиера на “Последните Камбани”

Македонска премиера на “Последните Камбани”

 

Read More

„Борба за смрт“ во Вилнус

„Борба за смрт“ вчера играше во Вилнус во официјална конкуренција на фестивалот Кино Павасарис. Следат уште две прикажувања на фестивалот во наредните 10 дена. Кој е таму, бујрум.
http://kinopavasaris.lt/en/programa/6102-fighting-for-death