Мала Шега

 

 

Сиже

Како што нејзините средношколски денови се пред крај, Надиjа е заглавена во дилема околу тоа кој пат треба да го одбере за нејзината иднина. Од една страна, таа добива приемно писмо од универзитет во Амстердам што може да го содржи потенцијалот на нејзиното заминување од Македонија. Од друга страна, додека се наоѓа во една многу невообичаена ситуација со нејзиниот близок другар и симпатија Иван, таа не е сигурна дали тој ги изјавува тие три едноставни, но истовремено многу комплексни зборови кои можат да сменат се: „Те сакам, Надија“.


Инфо

21 минутa/ буџет: 25,000 евра/ 2K / DCP / 2023 /ко-продуценти ИРЛ- MK; IZVAN FOKUSA – CRO

 

Екипа

Режисер: Трифун Ситниковски
Продуцент: Гоце Кралевски,
Сашка Цветковска, Адријана Пруговечки
Кинематограф: Сергеј Сарчевски
Музика: Мартина Силјановска
Сценограф: Алескандра Петкова
Сценарист: Трифун Ситниковски
Монтажер: Гоце Кралевски
Костимограф: Марта Дојчиновска
Шминкер: Ивана Спировска
Дизајнер на звук: Ристо Алчинов

Актери: Јана Никодиновса, Марко Илиевски

Работилници и Награди

Split Script

 

 

Новости

Сите новости за “Мала Шега”

 Fighting for Death (2016) on IMDb