Раѓање

 

 

Сиже

Амбициозна жена, чиј свет се руши во моментот кога станува мајка, прави обиди да ја прифати суровоста на новонастанатата реалност


Инфо

15 минути/ буџет: 35,000 евра/ 4K / DCP / планирано снимање: 2022

 

Екипа

Режисер: Милена Виитман
Продуцент: Гоце Кралевски

Сценарист: Милена Виитман

 

Работилници и Награди

New Cinema – Lisbon Film Festival – AWARD
Split Script
Scario International Short Film Festival
Kinoscript Scriptwriters’ Festival, Kiev
Rome Independent Prisma Awards
Kosice International Monthly Film Festival

 

Новости

Сите новости за “Раѓање”