Борба за Смрт

„Борба за смрт“ со телевизиска дистрибуција во Европа, САД и Азија

Краткометражниот филм „Борба за смрт“ е еден од ретките филмови кој обезбеди телевизиска дистрибуција, преку каналот Shorts TV, во Европа, Азија и Северна Америка, со што наградуваниот филм на авторката Елеонора Венинова продуциран од Гоце Кралевски од ДНФ филмс ќе стане достапен за милионската публика на овие континенти.

Read More

“Борба за смрт” ја доби наградата за Најдобра монтажа

“Борба за смрт” ја доби наградата за Најдобра монтажа на Интернационалниот филмски фетивал ОДА во Тетово 

Посебно признание од жирито за “Борба за смрт” на Медтеранскиот Филсмки Фестивал во Танџиер

Посебно признание од жирито за ‘Борба за смрт’ на Медтеранскиот Филсмки Фестивал во Танџиер, Мароко 

“За балансот помеѓу мизансценот и дијалозите и за умешноста на водењето на актерите кои истовремено играат комедија и драма”

Режисерката Елеонора Венинова во Танџиер, Мароко

 “Борба за смрт” оваа недела се прикажува на фестивали во Кина и Мароко.

“Борба за смрт” ќе биде дел од овогодишното издание на Медитеранскиот Филмски Фестивал за Краток Филм во Тнаџиер, Мароко, каде што режиесерката Елеонора Венинове е гостин и во   Жинзен Интеранационалниот Фестивал за краток филм во Ханџченг, Кина каде што продуцентот Гоце Кралевски ќе го презенитра филмот.

“Борба за смрт” на фестивал во Пула

“Борба за смрт” на фестивал во Пула

Dobrodošli 

Pula Film Festival

Борбата продолжува…

После успешните прикажувања на филмот „Борба за Смрт“ повеќе од година дена, посета на уште еден фестивал – SEE A PARIS – 3 Јуни INALCO кино

Борбата продолжува…

„Борба за смрт“ во Вилнус

„Борба за смрт“ вчера играше во Вилнус во официјална конкуренција на фестивалот Кино Павасарис. Следат уште две прикажувања на фестивалот во наредните 10 дена. Кој е таму, бујрум.
http://kinopavasaris.lt/en/programa/6102-fighting-for-death

 

“Борба за смрт” во турскиот магазин Hayal Perdesi.

“Животот и смртта се неразделни” е насловот на текстот во турскиот магазин Hayal Perdesi посветен на филмот „Борба за смрт“. За филмот зборуваат режисерката Елеонора Венинова и продуцентот Гоце Кралевски.

Read More

„Борба за смрт“ играше во Шпанија

„Борба за смрт“ изминатата недела играше во Шпанија, каде филмот го претставија режисерката Елеонора Венинова и продуцентот Гоце Кралевски.

Режисерката Елеонора Венинвао и продуцентот Гоце Кралевски на Филмскиот Фестивал Сориа

Рецензија за „Борба за смрт“. (на италијански).

Рецензија за „Борба за смрт“. (на италијански). Филмот беше прикажан на фестивалот Linea d’Ombra во Салерно, Италија.

Read More