FIPRESCI критичарот István Szathmáry пишува за „Борба за смрт“  :)

„Филмот зборува за потресната, но истовремено и смешна борба да се спречи другиот да умре прв, раскажана со доволно хумор и апсурдност. Основната идеја на приказната е брилијантна: борба да се добие трката за смрт и да се сочува здравјето на противникот по секоја цена“ – István Szathmáry, член на ФИПРЕСЦИ (Меѓународната федерација на филмски критичари) пишува за „Борба за смрт“.

Прочитајте ја целосната статија на FIPRESCI