ДНФ Филмс е компанија за филмска продукција основана од  филмски професионалци. Нашата мисија е да создаваме оригинални играни и провокативни документарни филмови од Македонија.  Но ДНФ e фокусиран и на проширување на активностите во филмските индустрии на Балканот, како и за соработка со меѓународни копродукции. Наша цел е да изнаоѓаме нови талентирани филмски автори, кои пак со себе носат нови, интересни и разновидни сензибилитети. Се стремиме кон создавање нови дела и нивна светска дистрибуција пред широка публика, и нивна промоција на реномирани филмски фестивали.

Во ДНФ веруваме дека со поддржување е на нови автори со своите креативни визии го даваме нашиот придонес кон светската кинематографија.
Исто така, имаме за цел и да ги поддржиме веќе афирмираните автори кои би го надградиле своите претходни дела.

Последни вести

ДНФ Филмс партнер со Вардар Филм во три краткометражни филмови

Денеска, во просториите на НУФЦ „Вардар Филм-Скопје, на наше огромно задоволство, меѓусебно потпишаа меморандум за соработка НУ Филмски Центар „Вардар […]

Read More

„Преекспонирано“ во рацете на агентот за продажба The Open Reel

  Македонскиот филм „Преекспонирано“, работен по сценарио и режија на Елеонора Венинова и во продукција на ДНФ Филмс во ко-продукција […]

Read More

Интервју на Милена Витман во ПОРТЕР

  Milena Viitman зборува за новиот филм „Раѓање“ кој е во пред-продукција. „Раѓање“ е поддржан од Агенција за филм, а […]

Read More

„Мала Шега“ со поддршка од HAVC

„Мала Шега“ на Трифун Ситнимковски доби поддршка и од Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) со ко-продукцискиот партнер ИЗВАН ФОКУС од Хрватска. […]

Read More